knjizara.com
Životne krize kao prilika za razvoj

Ridiger Dalke (autor)

Životne krize kao prilika za razvoj
rasprodato

Prekretnice u čovekovom životu i bolesti karakteristične za njih.
Knjiga Životne krize kao prilike za razvoj Ridigera Dalkea – lekara, psihoterapeuta i stručnjaka za psihosomatsku medicinu – nadovezuje se na njegova dela Bolest kao put i Bolest kao govor duše. U njoj obrađuje prekretnice u ljudskom životu posle kojih uglavnom više ništa nije isto.
Začeće, rođenje, pubertet, odvajanje od roditeljske kuće, stupanje u brak, kriza srednjeg doba, starenje i smrt predstavljaju prelomne trenutke u životu svakog čoveka. U današnje vreme većina ljudi ume bolje da se nosi s tehničkim napretkom nego sa svojim sopstvenim razvojem. Životne faze doživljav

amo kao nešto negativno i sagledavamo ih kao „krize“ umesto da ih prihvatimo. Tako gubimo životnu ravnotežu. Posledice su duševne i telesne bolesti i tegobe. Ridiger Dalke nam u svojoj knjizi ukazuje na izlaz iz ovog ćorsokaka tako što objašnjava smisao tih životnih faza, osmišljava ih i predlaže savremene rituale prelaska iz jedne faze u drugu, koji nam mogu pomoći da prebrodimo krize i shvatimo ih kao prilike za razvoj.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stres
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Laguna; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 440 str.; 978-86-521-2524-1;