knjizara.com
Život pre čoveka

Margaret Atvud (autor)

Život pre čoveka
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Dobitnica Bukerove nagrade i autorka bestselera Sluškinjina priča
Britka anatomija modernog braka.
Izuzetno složen ljubavni trougao pokreće ovaj poetski roman Margaret Atvud. Elizabeta i Nejt, iako rutinski neverni jedno drugom, u braku su već više od decenije. Nakon što poslednji Elizabetin ljubavnik izvrši samoubistvo, oporavivši se od žalosti, ona shvata da je njen nežni, neodlučni muž na ivici da je napusti. On se zaljubio u Lašju, mladu paleontološkinju i večitu naivku koja, kako se čini, više voli fosile dinosaurusa nego ljude. Elizabeta baca oko na momka s kojim Lajša živi, Vilijama, i emocionalna oluja koja sledi preti da opustoši živote svih njih.

Spajajući boln

u iskrenost sa oštrom satirom, Margaret Atvud vuče jetke i duhovite paralele između života svojih likova i dinosaurusa koje Elizabeta i Lašja pokušavaju da ovekoveče svojim muzejskim izložbama. Duhovito i blago melanholično, autorka opisuje modernu porodicu i romantičnu ljubav, sve vreme nas podsećajući da joj preti izumiranje.

„Margaret Atvud postavlja vrhunsku živu izložbu sa jedinstvenim eksponatima... ovaj roman je pravo blago.“ Chicago Tribune


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 351 str.; 978-86-521-4185-2;