×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Živi pesak

Đunićiro Tanizaki (autor)

Živi pesak
748 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Udata žena, Sonoko, narator ove priče u jednoj umetničkoj školi ugleda Micuko, lepoticu od koje ostaje bez daha i njih dve polako postaju bliske, da bi Sonoko sasvim brzo shvatila da je zaljubljena. Scena u kojoj se Micuko prvi put skida pred njom i u kojoj ona uživa u božanskoj lepoti njenog tela bogata je erotikom i senzualnošću. Međutim, kako je lepota za Tanizakija vezana za ponor i za mrak, odjednom se u njihov ljubavni duo uključuje i njen verenik, Vatanuki, posesivni mladić, s kojim Sonoko polaže krvnu zakletvu. Vatanuki je navodno Micukin progonitelj i mučitelj koji spotiče dve zaljubljene žene. Kad se u priču

uključi i Sonokin muž, u romanu sledi iznenađenje: ko je zapravo lepotica – žena ili demon? Šta ona želi? Sagoreva li ona svakog ko joj se približi kao vatra noćnog leptira? Micuko, svedo kraja nastavlja svoju transformaciju prema jinu, prema ženskom, da bi se pretvorila u crnilo, tamnije od svega razumljivog..

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Japanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Tanesi; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 185 str.; 978-86-80430-94-2;