knjizara.com
Zgradarstvo
sa više od 3000 šema, skica, crteža i slika i rečnikom od 800 stručnih izraza

Žorž Popović (autor)

Zgradarstvo
1320 din
U korpu

Zgradarstvo je šesto izmenjeno i dopunjeno izdanje sa više od 3000 šema, skica, crteža i slika sa rečnikom od 800 stručnih izraza.Materija koju obuhvata zgradarstvo su zgrade, najrasprostranjeniji oblik objekata koje čovek gradi za svoje mnogobrojne aktivnsoti i životne funkcije.
Cilj ove knjige je pružanje korisniku svih značajnih informacija iz oblasti: konstrukcija, struktura, sklopova, elemenata, komponenti, materijala, principa, izraza, uticaja, njihovih specifičnosti, sa karakteristikama, merama, oblicima, vezama, spajanjima i položajima u zgradi. To se kroz

celu knjigu ostvaruje jasnim definicijama, funkcionalnim i konstrukcionim opisima, tipologijom i bogatim, jasnim i brojnim grafičkim detaljnim prikazima, crtežima, slikama i primerima; sve što će omogućiti studiozne izrade projekta i njihovu efikasnu primenu pšri ostvarenju, gradnji ZGRADA.
Knjiga ima 14 poglavlja i to su: klasifikacija, materijali, projekat - projektni elaborat, osnovni sačinitelji zgrada, konstrukcija, sklopovi konstrucija, izolacije u zgradama, nekonstruktivni elementi zgraa, osvetljavanje i provetravanje zgrada, uticaji na zgrade, primeri, bibliografija i terminološki indeks.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Građevinske konstrukcije
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: AGM knjiga; 7. izdanje, 2015; latinica; 25 cm; 300 str.; 978-86-86363-02-2;