knjizara.com
Želja da se bude beskoristan
sećanja i razmišljanja

Hugo Prat, Dominik Ptifo (autor)

Želja da se bude beskoristan
2200 din
U korpu

Reč je o jednoj od dve knjige Ptifoovih razgovora sa Pratom. Prva, čiji bi prevod na srpski glasio S druge strane Korta, posvećena je Pratovom delu, dok je Želja da se bude beskoristan posvećna nesvakidašnjem životu ovog neobičnog genija.
U luksuznom Glasnikovom izdanju, ilustrovanom fotografijama iz Pratove privatne kolekcije i Pratovim crtežima, čitalac ima priliku da prati ispovest Italijana iz Riminija u čijim venama teče engleska, francuska, jevrejska, španska i turska krv, a koji je sa trinaest godina, u Etiopiji, postao vojnik Musolinijeve armije. Sa šesnaest

godina se, u ratnoj Veneciji, družio sa vojnicima međusobno suprotstavljenih armija, sam često menjajući uniforme, a sa dvadeset i dve se ukrcao na brod koji je plovio u Buenos Ajres. U potrazi za avanturama obišao je ceo svet, naučio sedam jezika, a stigao je da nacrta blizu sedam hiljada tabli stripa; sakupio je trideset hiljada knjiga i upoznao kabalu i vudu, a nakon dugogodišnjeg istraživanja onostranog zaključio je: „Moj život je počeo još pre nego što sam došao na svet, a pretpostavljam da će se nastaviti i kada mene više ne bude“.
Ukratko, životna priča strip-crtača dostojna sudbine slavnog junaka njegovog stripa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Intervjui , Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Službeni glasnik; 4. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 30 cm; 286 str.; 978-86-519-1169-2;