knjizara.com
Zdravo druže nedostajao si nam

Ričard Ovejn Roberts (autor)

Zdravo druže nedostajao si nam
1100 din
U korpu

Nakon smrti partnerke, Hil dolazi u svoju rodnu kuću, gde se njegov stari i bolesni otac sprema da sat- kulu, koja za Hila predstavlja vezu sa detinjstvom i majkom koju je prerano izgubio, pretvori u smeštaj za iznajmljivanje. Tamo ga dočekuje očeva negovateljica Trudi, veganka i vlasnica psa, večito obučena u preveliki teget džemper s pletenicama. Trudi, po svemu sudeći, vodi glavnu reč u životu njegovog oca, i Hilu se to ne sviđa. U stvari, on se ne oseća dobro, ne želi ni sa kim da komunicira, ne želi ni sa kim da se druži. Njegova mantra je: Ništa se loše ne dešava kada se ništa ne dešava. Nežnost koju oseća

prema svom mačku Dejvu Hil će, ipak, uskoro početi da oseća i prema Trudi, mada već zna da će ih njeni planovi brzo razdvojiti.
Idiosinkratičnim, eliptičnim stilom i pripovedanjem u prezentu, savršeno prilagođenim temi, Ričard Ovejn Roberts ispisuje jednu savremenu ljubavnu priču, priču bez pravog početka i kraja, priču koja nije čak ni prava ljubavna priča, ali čije junake volimo i onda kada nas nerviraju, i koje ćemo teško zaboraviti.
Dunja Ilić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Partizanska knjiga; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 202 str.; 978-86-6477-070-5;