knjizara.com
Zapisi balkanista 2019-2021

Zapisi balkanista 2019-2021
2970 din
U korpu

Balkanist.ru je adresa na kojoj od 2018. intelektualci, čija je profesija povezana s Balkanom, razmatraju pojave i traže odgovore na aktuelna pitanja koja se tiču Balkanskog poluostrva i susednih teritorija. Pred čitaocima je zbirka najboljih tekstova za period 2019–2021. po odabiru N. V. Bondarjova.
Te

me iz oblasti istorije, politike, kulture, religije i svakodnevnog života obrađene su u člancima Irine Antanasijević (Univerzitet u Beogradu), Nikite Bondarjova (Ruski državni univerzitet za humanističke nauke), Jaroslava Višnjakova (Moskovski državni institut za međunarodne odnose), Jekaterine Entine (Viša škola ekonomije), Petra Iskenderova (Institut slavistike Ruske akademije nauka), osnivača Balkanista Olega Bondarenka, međunarodnih publicista Jevgenija Baranova, Igora Damjanoviča, Katarine i Dmitrija Lane i drugih.
Pored stručnih geopolitičkih analiza, putopisnih beležaka ruskih blogera i intervjua s ključnim ličnostima balkanskog političkog i kulturnog života, od glumca Miloša Bikovića, do lidera bosanskih Srba Milorada Dodika, ova knjiga pokriva opsežan spektar tema važnih širokom krugu čitalaca zainteresovanih za istoriju i savremene prilike na Balkanu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Balkan
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Službeni glasnik; 2021; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 624 str.; 978-86-519-2686-3;