knjizara.com
Zajedničko razmišljanje

Karolina Volf (autor)

Zajedničko razmišljanje
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Kako doneti prave odluke u svetu koji se neprestano menja.

Živimo u VUCA svetu. Ako nas je vreme pandemije nečemu naučilo, to je da je izvesno samo da ništa nije izvesno. VUCA je akronim nastao devedesetih godina u američkoj vojsci kao ilustracija promenjenih okolnosti u okruženju. Vojni stručnjaci su zaključili da će ratovanje u izmenjenim okolnostima gde vladaju VUCA uslovi (Volatility/nepostojanost; Uncertainty/nesigurnost; Complexity/kompleksnost; Ambiguity/višeznačnost) zahtevati nova znanja i sposobnosti vojnih lidera. U kratkom roku termin je našao primenu i u svetu biznisa.

Poslovno okruženje svakim danom postaje sve više VUCA. Vremena u koj

ima pojedinac nezavisno prikuplja i procenjuje informacije i na osnovu toga donosi odluke odavno su iza nas. Kada su promene jedina konstanta, samo njihovim prihvatanjem možemo osigurati vlastiti opstanak i napredak. Kako u svetu sa složenim i višeznačnim činjenicama doći do pouzdanih baza podataka i održivih odluka? Kako uspostaviti poslovno okruženje u kojem svi aktivno učestvuju i zajednički donose odluke na fokusiran i kreativan način?

U knjizi Zajedničko razmišljanje Karolina Volf, diplomirana psihološkinja i ekspertkinja za kadrovski i organizacioni razvoj kompanija, pruža odgovore na ova pitanja i daje mnoštvo praktičnih saveta za zajedničko razmišljanje i delovanje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Popularna psihologija
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 256 str.; 978-86-521-4479-2;