knjizara.com
Za zlatnu medalju: Bajke plene i sa scene

Dejan Aleksić (autor)

Za zlatnu medalju: Bajke plene i sa scene
599 din
U korpu

Biblioteka Za zlatnu medalju ima za cilj da približi deci lepotu pisane reči uz pažljivo odabrana književna dela koja odolevaju izazovima vremena. Ediciju čine sabrana literarna ostvarenja, klasične, ali i savremene književnosti, koja su namenjena deci školskog uzrasta, te su idealan poklon prilikom nagrađivanja učenika u svim vrstama takmičenja.

Višestruko nagrađivani savremeni pisac za decu, Dejan Aleksić, u svom ostvarenju Bajke plene i sa scene, donosi dramatizaciju dve poznate klasične bajke – Ivica i Marica i Ružno pače. Ove bajke, koje ne

sumnjivo obeleže detinjstvo svakog deteta, ispričane su na sasvim nov i nesvakidašnji način – duhovit, humorističan i inspirativan. Aleksić piše savremenim, žargonski obojenim jezikom koji je blizak najmlađim čitaocima. Posebnu draž dramskom tekstu daju jezičke igre i rime, čime se postiže melodičnost teksta i stilska lepota izraza.

Ove bajke već su doživele veoma uspešna scenska izvođenja, čime su potvrdile svoj umetnički potencijal i opravdale poverenje publike.


Ostali naslovi iz oblasti: Bajke

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2022; Tvrd povez; ćirilica; 20 cm; 141 str.; 978-86-10-04182-8;