knjizara.com
Viking 3 - Kraljev čovek

Tim Severin (autor)

Viking 3 - Kraljev čovek
rasprodato

Konstantinopolj 1035. godine: Torgils je postao pripadnik carske varjaške garde i prisustvuje slavnim događajima najbogatijeg grada tadašnjeg sveta, ali i dvorskim spletkama i ubilačkim namerama članova carske porodice. Pod vođstvom ratnog zapovednika Haralda Sigurdsona, i protiv svoje volje obreo se kao mamac u kobnoj zasedi s namerom da se unište arapski gusari koji su pljačkali vizantijske brodove i ometali morsku trgovinu u Sredozemlju.
Pošto se Harald konačno popeo na norveški presto, Torgils je poslat u tajnu misiju na dvor vojvode Vilijama od Normandije, s namerom da mu izloži plan o savezništvu i koordiniranoj invaziji na Englesku. Haraldova fl

ota od trista brodova 19. septembra 1066. godine plovi uzvodno rekom Uz, uverena u uspeh, ali proročki san upozorava Torgilsa da je vojvoda Vilijam izigrao svoje saveznike i da severnjaci hrle u propast kod Stamfordskog mosta. Torgils hita u borbi s vremenom da stigne do Haralda i upozori ga pre nego što bitka počne. Ali hoće li Odinov verni sledbenik zaista biti u stanju da preduhitri sudbinu i spase nasleđe vikinških predaka?
U Kraljevom čoveku, trećoj knjizi vikinške trilogije, Tim Severin besprekorno vešto i dramatično završava putovanje Torgilsa Leifsona drevnim svetom koji vrvi mitološkom ikonografijom vikinških saga.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ostale engleske književnosti, država Komonvelta, Kanade, Australije
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 355 str.; 978-86-521-0977-7;