knjizara.com
Veština pisanja prvostepene krivične presude
priručnik za krivične sudije i pripremu praktičnog dela pravosudnog ispita

Miodrag Majić (autor)

Veština pisanja prvostepene krivične presude
990 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

Treće izdanje priručnika Veština pisanja prvostepene krivične presude pojavljuje se kao odgovor na zahteve čitalaca. Prethodno izdanje je u izuzetno kratkom roku rasprodato, dopirući upravo do onih kojima je priručnik prvenstveno i namenjen. Reč je o pravnicima koji pripremaju praktični deo pravosudnog ispita, ali i sudijama koji započinju krivičnu karijeru. Priručnik i dalje predstavlja jedino delo na domaćem tržištu koje sistematski obrađuje oblast pisanja prvostepene krivične presude. Zbog velikog interesovanja, izdavač je odlučio da ubrzo objavi i treće izdanje.

„Reč je pre

svega o dragocenom vodiču koji je proizašao iz dugogodišnjeg profesionalnog iskustva autora kao sudije krivičara, koji se ?dokazivao? najpre u prvostepenom, a poslednjih nekoliko godina i u žalbenom postupku. Ovaj priručnik će zato biti od velike pomoći mladim koleginicama i kolegama koji su zakoračili u oblast praktične primene materijalnog i procesnog krivičnog prava, čiji završni, a ujedno i najviši izraz predstavlja izrada prvostepene presude.“

Iz Uvodne reči dr Vesne Ilić Prelić, predsednice Ustavnog suda, i prof. dr Gorana P. Ilića, profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i zamenika predsednika Ustavnog suda.

Dr Miodrag Majić je sudija Apelacionog suda u Beogradu i predsednik odeljenja sudske prakse Veća za ratne zločine tog suda. U dosadašnjoj karijeri bio je predsednik Prvog opštinskog suda u Beogradu (2005?2009) i predstavnik Republike Srbije u Međunarodnom krivičnom sudu (2009?2012). Samostalno i sa drugim autorima, objavio je šest monografija i preko trideset naučnih radova u oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava. U oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava predaje po pozivu u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima, kao što su Zakonik o krivičnom postupku, Zakon o programu zaštite učesnika u krivičnom postupku, Zakon o međunarodnoj pravnoj pomoći i Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Krivično pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 7. izdanje, 2020; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 154 str.; 978-86-519-1922-3;