Veština pisanja prvostepene krivične presude

priručnik za krivične sudije i pripremu praktičnog dela pravosudnog ispita

Miodrag Majić (autor)

Veština pisanja prvostepene krivične presude

rasprodato

Treće izdanje priručnika Veština pisanja prvostepene krivične presude pojavljuje se kao odgovor na zahteve čitalaca. Prethodno izdanje je u izuzetno kratkom roku rasprodato, dopirući upravo do onih kojima je priručnik prvenstveno i namenjen. Reč je o pravnicima koji pripremaju praktični deo pravosudnog ispita, ali i sudijama koji započinju krivičnu karijeru. Priručnik i dalje predstavlja jedino delo na domaćem tržištu koje sistematski obrađuje oblast pisanja prvostepene krivične presude. Zbog velikog interesovanja, izdavač je odlučio da ubrzo objavi i treće izdanje.„Reč je pre svega o dragocenom vodiču koji je proizašao iz dugogodišnjeg profesionalnog iskustva autora kao sudije krivičara, koji se ?dokazivao? najpre u prvostepenom, a poslednjih nekoliko godina i u žalbenom postupku. Ovaj priručnik će zato biti od velike pomoći mladim koleginicama i kolegama koji su zakoračili u oblast praktične primene materijalnog i procesnog krivičnog prava, čiji završni, a ujedno i najviši izraz predstavlja izrada prvostepene presude.“

Iz Uvodne reči dr Vesne Ilić Prelić, predsednice Ustavnog suda, i prof. dr Gorana P. Ilića, profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i zamenika predsednika Ustavnog suda.

Dr Miodrag Majić je sudija Apelacionog suda u Beogradu i predsednik odeljenja sudske prakse Veća za ratne zločine tog suda. U dosadašnjoj karijeri bio je predsednik Prvog opštinskog suda u Beogradu (2005?2009) i predstavnik Republike Srbije u Međunarodnom krivičnom sudu (2009?2012). Samostalno i sa drugim autorima, objavio je šest monografija i preko trideset naučnih radova u oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava. U oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava predaje po pozivu u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima, kao što su Zakonik o krivičnom postupku, Zakon o programu zaštite učesnika u krivičnom postupku, Zakon o međunarodnoj pravnoj pomoći i Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Krivično pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 3. izdanje, 2016; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 154 str.; 978-86-519-1922-3;