knjizara.com
Vesela anatomija za decu
kompletan (i totalno uvrnut) vodič kroz ljudsko telo

Adam Kej (autor)

Vesela anatomija za decu
980 din
Stara cena: 1089 din
U korpu

Kada lekar piše o ljudskom telu, to mora da je dosadno, jelda?
Neee! Urnebesno! Presmešno! Zabavno! Ova knjiga je dokaz!

Svakog od nas u nekom momentu mučilo je pitanje: zašto nam krče creva i kako to lekari zovu? Koliko vremena u životu ćemo provesti na ve-ce šolji? Šta našem telu rade bolesti poput epilepsije ili dijabetesa? Šta je ono pufnasto u pupku?
Svakog od nas fasciniraće brojne neverovatne činjenice poput ovih: srce nije ni ružičasto ni srcolikog oblika. Pluća svakog dana izduvaju količinu vazduha kojom bi moglo da se naduva hiljadu rođendanskih balona. A odrastanje ne p

odrazumeva samo nošenje odela i kravate, ispijanje kafe i urlanje na one kojima si šef, već je to metamorfoza u paketu s kojom ide obilje emocija s kojima tinejdžer mora da se nosi. Vesela anatomija je kompletan vodič kroz ljudsko telo. Edukativno, informativno, jasno napisano štivo, s opisima i karikaturama, s dijagramima i škakljivim temama. Možete je čitati kao roman, od korica do korica, a možete je uzimati onda kada poželite da znate više o određenoj temi.
Posebno blago predstavljaju završni odeljci na kraju svakog poglavlja: istina ili ćorak? Nešto kao verovali ili ne, samo o anatomiji.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Čovečje telo
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Propolis Books; 2023; Broširani povez; latinica; 24 cm; 407 str.; 978-86-80802-61-9;