knjizara.com
Veronika je odlučila da umre

Paulo Koeljo (autor)

Veronika je odlučila da umre
679 din
Stara cena: 799 din
U korpu

Kad je postigla gotovo sve što je želela u životu, zaključila je da taj život nema smisla jer su svi dani jednaki. I odlučila je da umre.
Dvadesetčetvorogodišnja Veronika kao da ima sve u životu – mladost i lepotu, momke i divnu porodicu, posao koji je ispunjava... Ali nešto u njenom životu nedostaje. Jednog hladnog novembarskog jutra uzima šaku pilula za spavanje nadajući se da se nikada više neće probuditi. Ali prevarila se – budi se u mentalnoj ustanovi gde joj saopštavaju da je njena smrt samo pitanje dana.
Inspirisan događ

ajima iz piščevog života, roman Veronika je odlučila da umre postavlja pitanje tumačenja ludila i slavi pojedince koji se ne uklapaju u obrasce koje društvo smatra normalnim. Hrabar i prosvetljujući, ovaj roman je jedinstven portret mlade žene na raskršću očajanja i oslobađanja, istovremeno i poetska, nepatvorena pohvala svakom danu kao novoj životnoj mogućnosti.

„Književno zadivljujuće... Njegovo pisanje uzburkava površna shvatanja identiteta, ludila i misticizma, sa prosevima Kastanede i Borhesa, i mestimično Kamija.“ The Observer

„Koeljov najzreliji i najvišeznačniji roman.“ Il corriere della sera

„Veronika je odlučila da umre, roman majstora parabole o smislu života, približava nam jednu sasvim realističnu priču – o ushićenju životom pred licem smrti.“ Der Spiegel

„Oduševljen sam Koeljovim romanom Veronika je odlučila da umre. Zaista me je duboko potresao.“ Umberto Eko

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Latinoameričke književnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2017; Tvrd povez; latinica; 20 cm; 224 str.; 978-86-521-2520-3;