knjizara.com
Vernost

Marko Misiroli (autor)

Vernost
1099 din
U korpu

Karlo i Margerita su srećan bračni par u srednjim tridesetim, zaljubljeni, svako sa svojim nemirima. Vole se, ali isto tako žude za nečim izvan pokrivača njihove spavaće sobe: on čezne za nežnom lepotom jedne od njegovih studentkinja, ona mašta o snažnim rukama svog fizioterapeuta. Ali njihova ljubav, moćna, nezaustavljiva, uvek ih vraća sa ivice ponora. A tu je i Ana, Margeritina mama, svetionik njihove veze, mudra, ponosna krojačica koju muče sopstvena razočaranja.

Nakon osam godina sputavanih želja i rođenja sina, prošlost izbija na površinu kroz knjige koje šalje anonimni pošiljalac, postavljajući mnoga pitanja. Da li to što se odupi

remo želji znači da smo verni? I da li smo tako zapravo izneverili sebe? A ako ostanemo verni sebi, koliko smo neverni drugima?

U Milanu, gradu prepunom života, na kaldrmi starih ulica o kojima je pisao Bucati i među novim, modernim zgradama koje paraju horizont, Vernost je priča o našem sidru u nemirnom moru, ogledalu u kojem se svakog dana ogledamo i tražimo sebe nadajući se da ćemo prepoznati svoj lik.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 239 str.; 978-86-10-03561-2;