knjizara.com
Veliko finale za Novaka

Peter Heniš (autor)

Veliko finale za Novaka
841 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Novak kasno otkriva svet velikih osećanja, a upravo u bolnici. Pošto mu cimer Kratki iz noći u noć remeti san, indonežanska medicinska sestra Manuela pozajmljuje mu svoj vokmen zajedno s kasetama i tako ga inficira svojom ljubavlju prema operskoj muzici. Otpušten iz bolnice, ne pronalazi baš sasvim iznova svoj uobičajeni život. Stvar ne popravlja to što ga Pošta, njegov profitno orijentisani poslodavac, iznenada šalje u penziju.Manuela mu je otvorila uši, u svakom slučaju za bezobzirnosti bučne svakodnevice, za kosilice, pneumatske čekiće i njegovu ženu Hertu. Dok on nastavlja

da se odaje svom poroku i sluša opere, Herta iza njegove nove „stranputne“ strasti sluti drugu ženu. Ali on nije spremna da se pomiri sa iščašenjem naviklog zajedničkog života u kome drži sve konce u svojim rukama.
Međutim Manuela je iznenada nestala. Da li je ona bila samo opsena na pozornici Novakovih poznih snova? Ili su u njen tihi silazak sa scene umešani i Hertini prsti? Finale je u svakom slučaju velika opera: tragično, furiozno iužasno dramatično – i kao uvek kod Petera Heniša – puno tihe ironije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Futura publikacije; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 253 str.; 978-86-7188-173-9;