knjizara.com
Veliki i mali princ

Veselin Mišnić (autor)

Veliki i mali princ
rasprodato

Proza Veselina Mišnića koju imamo pred sobom nije ni nastavak „Malog Princa“, pa čak ni replika na njega, već novo delo, napisano lepim jezikom i prepoznatljivim stilom ovog pisca u kojem on traga za odgovorom na pitanje gde se mogu pronaći sreća i ljubav.
O ovom starom, ali nikad do kraja odgonetnutom pitanju, pisac razmišlja kroz priču o snu. U snu je jedino moguće pravo proživljavanje života i pravi susreti među ljudima. Njegov junak, Veliki Princ, u snu dospeva na planetu Malog Princa, koji ga uverava da on nije junak one priče koju su svi ljudi čitali kao deca, i da takvih malih prinčeva ima mnogo i svugde. Oni tad razgovaraj

u o životu, sreći i ljubavi, i kada Mali Princ ode na Zemlju ne bi li pronašao sreću, priča se pretvara u epistolarni roman, a pisma koja lete kosmičkom poštom između Malog i Velikog Princa i Velikog Princa i njegove voljene Gospe, postaju slika nama danas zaboravljenog i izgubljenog načina opštenja sa bliskim ljudima, istinskog otvaranja svoje duše, istinskog povezivanja sa drugima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Plato; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 267 str.; 978-86-447-0557-4;