knjizara.com
Velika vatra

Bjanka Garufi, Čezare Paveze (autor)

Velika vatra
424 din
Stara cena: 499 din
U korpu

Jedna od najpotresnijih ljubavnih priča u kojoj se prepliću stvarnost i fikcija.
Prvi put na srpskom jeziku
To što sam patio zbog Silvije nije bilo slučajno... Ona, te oči, ta kosa, taj glas, nisu bili sazdani za mene. Čim su nastali, odmah su se oblikovali i razvijali da bi ih gledao, slušao i ljubio neko drugi, neki drugačiji čovek, koji nema ništa zajedničko sa mnom.

U početku je bilo lepo s Đovanijem. Pravili smo planove. Ja sam rekla da ne mogu da se zaljubim, ali on je pravio tako lepe planove da bih ponekad pomislila da se mogu ostvariti. Gađenje mi je došlo odjednom, na plaži, tog dana.

Pošto je

primila vest o teškoj bolesti svog trinaestogodišnjeg polubrata, Silvija se u pratnji svog ljubavnika Đovanija vraća u rodnu Marateu. Tamo je, međutim, čeka ponovno preživljavanje mračne porodične prošlosti i razotkrivanje dotad brižljivo čuvane tajne, koju Đovani uporno ignoriše.

Posthumno pronađena među Pavezeovim papirima, Velika vatra je roman napisan u četiri ruke. Originalnim književnim postupkom, Čezare Paveze i Bjanka Garufi pripovedaju u naizmeničnim poglavljima, iz „muškog“ i „ženskog“ ugla. Događaji su isti, ali verzije priče se razlikuju. Dvoje autora, njihovo preplitanje u pisanju, Bjankine intervencije, Čezarova odazivanja, sve to još jednom prepleteno sa sudbinama glavnih junaka najbolji su primer neraskidive veze između života i književnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 138 str.; 978-86-521-2452-7;