knjizara.com
Velika prevara
kako su Srbi izgubili vek

Borisav Jović (autor)

Velika prevara
1188 din
Stara cena: 1320 din
U korpu

Ova knjiga Borisava Jovića je hrabro i istinoljubivo svedočanstvo o vremenu u kome je i sam bio istaknuti učesnik mnogih važnih događaja.
U jednom od najodsudnijih i najneizvesnijih časova za budućnost Srbije, knjiga Borisava Jovića se ukazuje i kao vapaj da se zaustavimo nad ambisom i udarimo na sve kapije ne bismo li saznali gde smo zabasali i šta bismo morali da učinimo da se spasemo i nađemo izlaz iz ćorsokaka. A izlaza i spasenja nema izvan istine. Bez istine o samoj sebi nema povratka Srbije u slobodni svet.
Akademik

Matija Bećković

Knjigom koja je u rukama čitaoca Jović je odlučio da obavesti javnost šta se sve dogodilo srpskom narodu u dvadesetom veku [...] da iznese svoje viđenje događaja koji se tiču uzroka građanskog rata i raspada Jugoslavije. On to ne čini samo kao jedan od značajnih učesnika u vreme krize i raspada države već kao čovek sa bogatim političkim iskustvom, kao intelektualac koji ponire u prošlost i analizom događaja iz prošlosti nastoji da objasni potonja zbivanja koja se tiču katastrofalnog ishoda građanskog rata i raspada Jugoslavije po Srbiju i srpski narod.
Akademik Vasilije Đ. Krestić

Istina Bore Jovića je za istoriju relevantna i po položajima na kojima je bio i po opredeljenju da o svemu ovako govori, po onoj narodnoj kud puklo – da puklo! a da ništa ne zatrpa i ne sakrije, i time postala jedna od najmerodavnijih istina o srpskoj desetoj deceniji dvadesetog veka. Zato ovu knjigu treba čitati istovremeno i kao istorijsko suočavanje naroda sa sobom i kao knjigu nacionalne katarze.
Književnik Milovan Vitezović

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorija Srbije novog veka
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Službeni glasnik; 2. izdanje, 2020; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 267 str.; 978-86-519-2548-4;