knjizara.com
Usamljenik sa Rodrigesa

Aleksandar Jugović (autor)

Usamljenik sa Rodrigesa
594 din
Stara cena: 699 din
U korpu

- Tema ovog romana gotovo je potpuna novina u našoj književnosti. Roman je zasnovan na istinitim podacima iz štampe i malog broja knjiga koje se bave smrtnom kaznom - izjavio je književni kritičar Mladen Vesković.

Urednik "Usamljenika sa Rodrigesa", profesor i književni kritičar Akeksandar Jerkov, govoreći o ovom romanu osvrnuo se na pojedine aspekte koji knjigu čine veoma uzbudljivom i privlačnom.
- Mučna je ovo priča o čoveku, njegovom karakteru i zabludi. No, kada se malo bolje razmisli, nisu li sve priče o čoveku, ukoliko se ispričaju do kraja, takve? Ima neke surovos

ti u rečima kojima istina o jednom uzaludnom i obmanutom životu izlazi na površinu. Aleksandar Jugović, pisac koji iz romana u roman istražuje i oblikuje neobične junake, u Usamljeniku nudi naličje jednog vremena i jedne države koja je umela da bude vrlo gruba prema svakome ko joj se opirao. Onda je te države nestalo i to je vreme prošlo, a ljudi koji su joj poverili svoje snove i živote našli su se izgubljeni i do kraja obesmišljeni, kao da su umrli pre smrti - izjavio je Aleksandar Jerkov.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Albatros plus; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 261 str.; 978-86-6081-341-3;