×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Ugo Vlaisavljević

Ugo Vlaisavljević je redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, predaje ontologiju i epistemologiju. Od 2003. godine predaje predmet “Ideja Evrope” na Evropskim studijama, a od 2005. „Rod i politika“ na Rodnim studijima pri Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu. Glavni urednik filozofskog časopisa Dijalog (Sarajevo). Član redakcije međunarodnog časopisa Transeuropeennes (Paris). Predsjednik PEN centra BiH (2006-2009). Objavio brojne članke i studije, od kojih nekoliko desetina u uglednim inozemnim časopisima i zbornicima. Više puta bio gostujući profesor u Oxfordu, Cambridgeu, Parisu i Strasbourgu.
Objavljene knjige: Ontologija i njeno nasljeđe (Međunarodni centar za mir, Biblioteka Veliko podne, Sarajevo, 1995) Fenomenološka konstitucija Evropske zajednice (Međunarodni centar za mir, Biblioteka Dialogos, 1995), Izvor geometrije i transcendentalna fenomenologija povijesti (Atelje za filozofiju, društvene znanosti i psihoanalizu, Sarajevo, 2003), Lepoglava i univerzitet (Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu, Sarajevo, 2003 i drugo izdanje 2009), Merleau-Pontyjeva semiotika percepcije (Atelje za filozofiju, društvene znanosti i psihoanalizu, Sarajevo, 2003), Etnopolitika i građanstvo (Status, Mostar, 2006), Rat kao najveći kulturni događaj (Mauna-fe Publishing, Sarajevo, 2007), Pripitomljavanje nacionalizma (Mauna-Fe, Sarajevo, 2008), Metamorfoze etnonacionalizma (Otkrovenja, Beograd 2009). Skica za portret Arifa Tanovića (Akademija nauka i umjetnosti BiH, 2011). U koautorstvu sa J. Babić-Avdispahić i J. Bakšić-Muftić uredio zbornik: Rod i nauka (Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu, Sarajevo, 2009),
Poznat je i kao prevodilac novije filozofske literature (pored velikog broja ogleda i članaka preveo je s njemačkog, engleskog i francuskog knjige B. Waldenfelsa, J. Habermasa, J.-L. Nancyja i J. Derride).

autor Ugo Vlaisavljević

2 naslova [prikazano 1-2]

Ugo Vlaisavljević

Broširani povez, Otkrovenje, 2009, ISBN: 978-86-83353-67-5, latinica
Rasprodato

Ugo Vlaisavljević

Broširani povez, Mediterran Publishing, 2011, ISBN: 978-86-86689-68-9, latinica
Ova knjiga zamišljena je kao uvođenje, na možda nov i neuobičajen način – u svjetlu “postfenomenologije” – u mišljenje dekonstrukcije, u mišljenje ...
Rasprodato