knjizara.com
Udaj se za... njega! : vodič za dobar izbor
vodič za dobar izbor

Lori Gotlib (autor)

Udaj se za...  njega! : vodič za dobar izbor
1870 din
U korpu

Kako da promenite način na koji birate partnera? Bez čega se u braku može a bez čega ne može? Dobar momak ili dobar muž? Zašto pametne žene iz pogrešnih razloga odbacuju dobre muškarce? Knjiga je iskren autorkin pokušaj da nam, na osnovu vlastitog iskustva, pomogne da razumemo zašto naš romantični život nije u skladu sa našim očekivanjima.
Događaji i činjenice opisani u ovoj knjizi su istiniti i zasnivaju se na autorkinim sopstvenim iskustvima i istraživanjima. Razgovarala je sa v

odećim naučnicima koji se bave bračnim odnosima, sa bihejviorističkim ekonomistima, sociolozima, psiholozima, antropolozima, neurobiolozima, bračnim terapeutima, sveštenicima raznih konfesija, profesionalnim provodažijama, advokatima za razvode, demografima... Sakupila je iskustva kako udatih i oženjenih, tako i onih koji su još uvek sami a sve u potrazi za odgovorom kako da i sama pronađe pravog čoveka. A njen zaključak jeste da je prava ljubav biti sa onim s kim si ono što jesi!

ZA ONE KOJI NE PRIHVATAJU NIŠTA MANJE OD ZAMIŠLJENOG
Ima li razlike? Srećna sam...ali, možda mogu da prođem i bolje...
Očajne a ponosne! Kakve veze ima da li je gledao Kazablanku?
Zašto se otarasiti spiska osobina i zaboraviti na „svoj tip"?
Ova knjiga će vas nasmejati i priuštiti vam atmosferu prijateljskog razgovora. Zabavna je, nepretenciozna i iskrena; poziva vas da dozvolite sebi da budete srećni u ljubavi.
Nataša Cvejić Starčević, psihoterapeut

KAKO DIVNE MLADE ŽENE DOPRINOSE DA OSTANU SAME

Knjiga je odgovor na pitanje zašto odbaciti toksične romantične fantazije i realistično i zrelo razmisliti o onome šta zaista čini dobru vezu. Još jedna odlična knjiga koja poručuje da ljubav i veza nisu isto.
Zoran Milivojević, psihoterapeut, autor Formula ljubavi

Ova knjiga ne daje konkretna uputstva i savete. U njoj nema tabela i pravila. Sa mnogima od ovih stručnjaka se nećete saglasiti. I sama autorka je provela mnogo vremena negirajući neke od njihovih osnovnih činjenica, ali je na kraju shvatila da joj njihovo prihvatanje pomaže i efekat na njene veze je bio dramatičan, a sugeriše da će se to dogoditi i vama!
Shvatila je da, kao i tolike druge žene, ima isti problem. U teoriji svi smo saglasni da ne treba tražiti savršenog mušakrca (koji ne postoji) već onog koji je prihvatljiv (koji postoji). Problem je kako to uraditi u praksi. Svi se slažu da treba biti realan, ali niko ne zna šta to tačno znači.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Brak
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 335 str.; 978-86-6423-012-4;