knjizara.com
U Americi : putovanje sa Džonom Stajnbekom

Hert Mak (autor)

U Americi : putovanje sa Džonom Stajnbekom
1485 din
Stara cena: 1650 din
U korpu

Godine 1960. proslavljeni američki pisac Džon Stajnbek otisnuo se na putovanje sa psom Čarlijem u želji da ponovo otkrije dušu i srce Amerike. Svojim kombijem je tokom više sedmica obilazio američke gradiće ali i veće gradove, od Njujorka do Nju Orleansa. Iz tog putešestvija izrodilo se Putovanje sa Čarlijem, jedna od najznamenitijih Stajnbekovih knjiga.
Pola veka kasnije Hert Mak je krenuo na put iz Stajnbekovog doma. Milju po m

ilju, idući stopama svog slavnog prethodnika, od krompirišta u Mejnu do nepreglednih prerija Srednjeg Zapada, i nailazeći na svetlucava predgrađa i krcate radnje, Mak traga za američkim korenima i onim što još uvek postoji od sveta iz Stajnbekovog putopisa. Koliko se Amerika promenila u proteklih pedeset godina, šta je ostalo od američkog sna i šta danas Evropa i Amerika imaju zajedničko?
Hert Mak je holandski novinar i pisac. Mak je studirao pravo i sociologiju, bavio se novinarstvom na radiju, televiziji i u novinama, a poslednjih dvadeset godina posvetio se isključivo pisanju knjiga. U svojoj zemlji Mak je priznat kao jedan od najpopularnijih autora u oblasti činjenične proze.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Heliks; 2016; Broširani povez; latinica; 24 cm; 413 str.; 978-86-86059-83-3;