knjizara.com
Tri žene

Lisa Tadeo (autor)

Tri žene
959 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

U predgrađu Indijane upoznajemo Linu, domaćicu i majku dvoje dece, iz čijeg je desetogodišnjeg braka strasti nestalo, ako je ikada i bilo. Gladna ljubavi, Lina se svakodnevno bori s napadima panike i, nakon što se preko društvenih mreža poveže sa starom simpatijom, upušta se u avanturu kojoj se grozničavo prepušta.U Severnoj Dakoti upoznajemo Megi, sedamnaestogodišnju učenicu, koja je navodno imala tajnu vezu s lepim, oženjenim nastavnikom engleskog; sudski proces koji godinama kasnije proistekne iz toga okrenuće njihovu mirnu zajednicu naglavce.
I konačno,

u ekskluzivnoj enklavi na severoistoku, upoznajemo Sloun - prelepu, uspešnu i uglađenu vlasnicu restorana - ženu srećno udatu za muškarca koji voli da je gleda kako se upušta u seksualne odnose s drugim muškarcima i ženama.

Utemeljena na godinama podrobnog istraživanja i ispričana s neverovatnom otvorenošću i neposrednošću, knjiga Tri žene istovremeno je novinarski uspeh i pripovedačka pobeda, ujedno sva u nijansama i ispunjena saosećanjem. „Delo pažljivog posmatranja, dugih razgovora i svojevrsne žurnalističke alhemije“ (Kejt Tatl, NPR), knjiga Tri žene upoznaje nas sa tri nezaboravne žene - i jednom izuzetnom spisateljicom - čija nas iskustva podsećaju da nismo same.

Najavljena kao „zadivljujući uspeh“ (Los Angeles Times) i „opčinjavajuće istraživačko štivo o svim zbrkanim i komplikovanim nijansama žudnje, slomljenog srca i zanesenosti, koje se ne ispušta iz ruku“ (The Washington Post), knjiga Tri žene Lise Tadeo očarala je čitaoce, knjižare i kritičare - i dospela na liste bestselera širom sveta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Žene , Međupolni odnosi , Seksualnost , Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Booka; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 334 str.; 978-86-80830-42-1;