knjizara.com
Tri brata i Marija

Marina Kostić (autor)

Tri brata i Marija
1039 din
Stara cena: 1155 din
U korpu

Roman Tri brata i Marija objavljen je prvi put 2008. godine. Ne narušavajući prvobitni siže romana, niti zanimljive i uzbudljive životne zaplete junaka, autorka je doradila i dopunila novo izdanje koje se temelji na dokumentarnoj građi i istorijskim činjenicama.

Dok je vraćao papire na svoje mesto, između dvaju korica jedne fascikle iskliznu fotografija: Marija i Oliver. Zajedno. Gle, gle, pa, to liči na nekakav zagrljaj. Ona njega drži svojom levom rukom čvrsto ispod mišice, a on nju obgrlio oko struka. Ko pravi drugovi, samo još prisnije. Svaku njenu oblinu spremno prihvata odgovarajući deo Oliverovog tela. Uklopili se, slamka se ne bi mogla provući između njih. A Vladimir misl

io da je koješta ono što mu je pokatkad prominulo kroz glavu. Na poleđini fotografije ne piše šta je između njih bivalo. Nije bilo žiga fotografske radnje, a ni datuma tu ne bejaše. Nije naznačeno mesto na kome su se fotografisali. Iza njihovih leđa samo tri stepenika i ograda. Ništa nije mogao, osim da se od muke počeše po potiljku.
Moja i njegova, promrmljao je. Dobro su čuvali svoju tajnu.
(Iz romana)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Službeni glasnik; 2017; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 303 str.; 978-86-519-2086-1;