knjizara.com
Teorija interfejsa

Oleg Jeknić (autor)

Teorija interfejsa
rasprodato

Knjiga TEORIJA INTERFEJSA pruža mogući odgovor na pitanja na koja savremene teorije medija još nisu dale precizan odgovor: Šta je interfejs? Koja je njegova funkcija u komunikaciji? Šta je medij? Kakva je razlika između medija i interfejsa, i u kakvom odnosu oni stoje?
Oleg Jeknić predlaže opšti koncept interfejsa koji može pomoći da se celokupna problematika medija (a time i interfejsa) sagleda na nov način.

“Teorijska inovacija ovog interdisciplinarnog naučnog dela sadržana je u tezi i argumentaciji da pojam interfejs preuzima čitav niz značenja i funkcija koje su pripadale tradicionalnom pojmu medija. Jeknić je izveo i

zuzetno složeno istraživanje koje ga je vodilo ka novoj i originalnoj naučnoj i poetičkoj teoriji o tehničko-filozofskim i teorijsko-estetičkim tumačenjima smisla, uloge i funkcija medija i interfejsa u savremenoj umetnosti i kulturi“ (iz recenzije prof. Dr Miška Šuvakovića).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Komunikologija , Masovne komunikacije
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Fakultet za medije i komunikacije - Univerzitet Singidunum; 2014; Broširani povez; latinica; 22 cm; 253 str.; 978-86-87107-15-1;