knjizara.com
Tango sa usne

Slobodan Stanišić (autor)

Tango sa usne
899 din
U korpu

Roman „Tango sa usne" spada u sam vrh književnih ostvarenja Slobodana Stanišića. Strniša Lipić, glavni lik tetralogije, jedan je od najdopadljivijih likova naše knjižvnosti za decu i mlade, koji će sve čitaoce zabaviti i opčiniti svojim duhovitim opaskama, dovitljivošću, zaljubiljivom prirodom i sposobnošću da nađe način da prebrodi sve životne nedaće.

„Tango sa usne", četvrta knjiga čuvenog serijala, zaokružuje priču o životnom putu mladog Strniše Lipića. Noseći u duši ožiljke dosadašnjih emotivnih uzleta, glavni junak odbacuje mogućnost novog zaljubljivanja. Odluku po kojoj sve devojke pripa

daju njemu, a on svima, dosledno sprovodi, s tim što pojavljivanje Lepote zna da izazove novu buru osećanja. Na ovoj stazi pridružiće mu se mlađi brat od strica Majlutin, koga iz ljubavnih struja, virova i zamki stalno treba izbavljati. Braću krasi istovetna osobina: nalet ljubavnog virusa doživljavaju kao udar orkana, a boljka dugo traje. Doslednost njihovih osećanja ne ometa ni razdaljina koja zna da se protegne s kraja na kraj sveta.

Neuništivi deda Gavrilo, Strnišin stub oslonac u svakoj prilici, neprestano tražeći svoje mesto pod suncem poetskog stvaralaštva, živi za ostvarenje unukovog sna, a to je put u Holivud. „Tango sa usne" karakterišu brižljivo modelovani karakteri, slike užurbanosti gradske svakodnevice, humorom nadahnuti dijalozi, kojim je prožeto delo u celosti. Ponegde je to podsticaj boljem raspoloženju, negde povod za gorak osmeh, a povremeno je parvo urnebesno zbivanje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Za tinejdžere
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2020; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 278 str.; 978-86-10-03468-4;