knjizara.com
Tajne religije
bogovi, zvezde i ekstaze

Klaus-Rudiger Maj (autor)

Tajne religije
1019 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

Zvanične religije pokušale su da ih zaogrnu svojim dogmama... Ali one su ostale prepoznatljive i svoje.
Zašto je Bogorodica ujedno i kraljica zvezda? Zašto se Hrist prikazuje sa oreolom? Na šta stvarno ukazuju zodijačke konstelacije? Za čim tragaju kabalisti, sufiji i hrišćanski mistici?
Pod plaštom hrišćanstva, judaizma, islama i brojnih narodnih običaja očuvala su se mnoga drevna znamenja i rituali. Jesu li oni samo zaostaci iščezlih kultova i arhaičnih religija koji vešto prerušeni nastavljaju da žive među nama?
Koliko su danas r

asprostranjeni šamanizam, religije iz doba matrijarhata, učenja o astralnim svetovima, gnosticizam, verski obredi plodnosti, crne mise...?

U ovoj upečatljivoj knjizi autor istražuje ove i mnoge druge nesvakidašnje pojave i sledi njihove tragove do daleke prošlosti. On nam dočarava na koji način i u kojim razmerama elementi arhaičnih religija utiču na naše predstave o svetu i određuju naše ponašanje a da toga često nismo ni svesni.

„Uzbudljiva, naučno utemeljena knjiga o praizvorima religija. Klaus-Ridiger Maj piše znalački i jasno i svojim sveobuhvatnim pristupom nam na razumljiv način približava ovu izuzetno važnu temu.“ Buchkultur

„Uzbudljivo i čitko.“ Neue Ruhr Zeitung

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Religije i vere , Religijski pojmovi
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 595 str.; 978-86-521-1511-2;