×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Tajna rajskih vrtova : ispovest hafizu jedne hrišćanke
Whatsapp roman

Dijana Ertl (autor)

Tajna rajskih vrtova : ispovest hafizu jedne hrišćanke
720 din
Stara cena: 900 din
U korpu

Tajna rajskih vrtova je prvi srpski whatsapp roman, pisan je na mah na mobilnom telefonu, kao dijalog i monolog, odnosno ispovest njenom svešteniku.
U prvom delu rukopisa autorka otkriva svet duhovnosti u svom gradu Sarajevu, kada suočena sa strahom rata, po dolasku iz Nemačke, sebi i ispovedniku počinje da postavlja pitanja o smislu života, o ljudskom zlu, o ljubavi, sreći i nesreći, o potrebi da se nađe mir i živi normalno. Ubeđena da joj Bog i Alaha mogu pomoći, naći će se u dilemi da li da bude pravoslavka ili da postane muslimanka.
Junakinja romana preispituje, u drugom delu rukopisa ceo svoj život. Sa jedne stra

ne je željna majčine pažnje, a na drugoj je bežanje od mržnje, traganje za ljubavlju. Imala je šest puta prvu ljubav, imala je dva puta na silu oteto telo, imala je nepriliku da bude robinja, izbeglica, mučenica, neostvarena majka. Uz pomoć svog ispovednika, shvata da je ljubav zapravo samo vid nasilja, da je lepota zapravo ružnoća, da je svet postao žrtva kurvinske politike. Pita se ima li Boga? I Alaha? Ima li spasa za čovečanstvo i planetu Zemlju? Ko je za stradanje sveta odgovoran? Ko je kriv, a ko nije? Zašto je ona postala krivac svima i za sve?
Priča Tajna rajskih vrtova, koju će autorka Dijana Ertl nastaviti da ispisuje u još tri toma, traganje je za spasenjem ljudi i sveta, koje ona pronalazi u novoj zemlji. Na svom imanju od 120 hektara pokušaće da napravi rajske vrtove. Onako kako su joj u snu pokazali i za ljude koji žele da budu spaseni i da hoće da spasu čovečanstvo od propasti kao društva humanih bića.
Ova knjiga je zapravo upozorenje za budućnost. Poziv za spasenje. Ujedno i širenje vere u Gospoda da vladarima sveta oprosti grehe i sve ljude ujedini u ljubavi. To je ujedno put spasenja, kakv vide i junakinja ovog romana i autorka.
Dr Marko Lopušina

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2020; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 296 str.; 978-86-515-1610-1;