knjizara.com
Tačno u podne
dvadeset globalnih problema, dvadeset godina da budu rešeni

Žan-Fransoa Rišar (autor)

Tačno u podne
1496 din
Stara cena: 1760 din
U korpu

U knjizi Tačno u podne autor nas poziva da redefinišemo svoj pristup problemima XXI veka. On navodi dvadeset najvećih globalnih problema i zaključuje da su svima njima zajedničke dve stvari: neprestano se pogoršavaju dok se uobičajene strategije za njihovo rešavanje pokazuju žalosno neuspešnim. Drugim rečima, u našem sve modernijem i mnogoljudnijem svetu ne raspolažemo efikasnim načinom rešavanja problema koje takav svet stvara. Naše prave teškoće tek dolaze i u tom smislu pripadaju budućnosti, ali način na koji ih rešavamo sasvim izvesno pripada prošlosti. Rišarova knjiga nudi

jedinstven prikaz globalnih problema ovoga veka, ali i celovit pristup njihovom rešavanju, koje bi vlade trebalo da prihvate i odobre, a nevladine organizacije da sprovedu. Zahvaljujući jasno izraženoj hitnosti i osvežavajućoj konkretnosti, knjiga Tačno u podne zainteresovaće svakog ko brine o budućnosti.
Višegodišnji potpredsednik Svetske banke za Evropu Žan-Fransoa Rišar uneo je u nju više godina iskustva sa Volstrita, znanje stečeno na univerzitetu Harvard i doktorske disertacije iz oblasti zakonodavstva i ekonomije sa više univerziteta u Evropi. Tokom dvadesetogodišnje karijere u Svetskoj banci zauzimao je nekoliko visokih položaja, a danas piše i drži predavanja o globalnim problemima, razvoju i ekonomici znanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Globalizacija , Društveni sukobi
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Clio; 2008; Tvrd povez; latinica; 22 cm; 266 str.; 978-86-7102-294-1;