knjizara.com
Ta-Nehasi Kouts

Ta-Nehasi Kouts (1975), pisac i novinar, aktivista za prava Afroamerikanaca, smatra se jednim od vodećih glasova američke književnosti. Stekao je široku čitalačku publiku još kao nacionalni dopisnik u Atlantiku, gde je pisao o vodećim problemima sa kojima se suočava afroamerička zajednica. Pisao je za najuglednije novine i časopise, među kojima su Njujork tajms, Tajm, Vašington post itd.
Najveću popularnost stekao je knjigom Između sveta i mene (Between the World and Me) u kojoj istražuje šta je sve uticalo na živote Afroamerikanaca (ropstvo, institucionalno nasilje itd.). Delo je 2015. osvojilo Nacionalnu nagradu za dokumentarnu knjigu godine, a 2016. našlo se u finalu za Pulicerovu nagradu, kao i na sedmom mestu Gardijanove liste „100 najboljih knjiga XXI veka”.
Na nagovor agenta, Kouts se okreće fikciji i tako nastaje Ples sa vodom, njegov prvi roman, koji je dočekan s velikim interesovanjem i publike i kritike, a dosad je preveden na dvadesetak jezika.
Kouts je i autor memoara Predivna borba (The Beautiful Struggle), kao i knjige eseja Bili smo osam godina na vlasti (We Were Eight Years in Power), a mlađoj publici je pre svega poznat kao scenarista popularnih Marvelovih stripova Crni Panter i Kapetan Amerika.

autor Ta-Nehasi Kouts

1 naslova [prikazano 1-1]

Ta-Nehasi Kouts

Broširani povez, Dereta, 2020, ISBN: 978-86-6457-316-0, latinica
Mladi Hajram Voker rođen je u ropstvu, na plantaži duvana. Sin belog gospodara i majke crnkinje, dečak poseduje neobičan dar: neverovatno fotografsko ...
U korpu

1089 din

Stara cena:1210 din

Ušteda:121 din (10%)