knjizara.com
Svetlo u noći

Amanda Kvik (autor)

Svetlo u noći
rasprodato

Volšebno društvo nastalo je u vreme velikih previranja, ali ubrzo je prijateljstvo izmedu dva osnivaca preraslo u žestoko rivalstvo
I Silvester Džouns i Nikolas Vinters tražili su nacin da pojacaju svoje psihicke talente. Vinters je skovao napravu nepoznatih moci zvanu Magicna svetiljka, ali svakom njenom nasledniku po muškoj liniji, sudeno je da razvije višestruke talente – i ludilo.

Poznati gospodar podzemlja Grifin Vinters ubeden je da ga je stigla kletva Vintersovih. Instinkti koji su mu pomogli da preživi na ulici i stekne reputaciju i moc, sada ga vuku prema Adelejd Pajn, društvenoj reformatorki, poznatoj kao Udovica. Medutim, k

ada udesi susret sa tom tajanstvenom ženom, Grifin i ne sluti koliko su njihove sudbine isprepletane, jer Adelejd poseduje Magicnu svetiljku.
Adelejd Pajn ce manipulisati energijom svetiljke ne bi li sacuvala Grifinov zdrav razum i sopstveni život. Ipak, izlažuci se tom opasnom eksperimentu, oboje ce postati meta mracnih sila. Iako ce fizicka želja pojacati njihove psihicke moci, razliciti nacini života ce ih razdvojiti – osim ako ih smrt ponovo ne sastavi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 312 str.; 978-86-10-00663-6;