knjizara.com
Sveti Petar Koriški u staroj srpskoj književnosti

Irena Špadijer (autor)

Sveti Petar Koriški u staroj srpskoj književnosti
2178 din
Stara cena: 2420 din
U korpu

Ova studija se bavi ličnošću Svetog Petra u staroj srpskoj književnosti u žitijama, i u poeziji.Knjiga je plod višegodišnjeg truda i ljubavi prema staroj srpskoj literaturi.
Knjiga predstavlja priređen rukopis doktorske disertacije koja je pod naslovom Sveti Petar Koriški u staroj srpskoj žitijnoj književnosti i crkvenoj poeziji odbranjena 15. jula 2009. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, pred komisijom u sastavu: prof. dr Tomislav Jovanović (mentor), prof. dr Ljiljana Juhas-Georgievska i dr Danica Popović, naučni savetnik Balkanološkog instituta SANU. Ona je plod viš

egodišnjeg truda i ljubavi prema staroj srpskoj literaturi u čiji svet me je uveo moj profesor Đorđe Trifunović, prvo na časovima Srednjovekovne književnosti tokom redovnih studija na Filološkom fakultetu, potom na Staroslovenističkom seminaru, a najviše kroz naše dugogodišnje razgovore o smislu i lepoti staroga srpskog pesništva. Posvećenost, naučni i moralni integritet profesora Trifunovića i znanje koje je štedro darivao svojim učenicima jedinstveni su u našoj akademskoj sredini.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hagiologija
Ostali naslovi iz oblasti: Pravoslavlje

Izdavač: Čigoja; 2014; Tvrd povez; ćirilica; 25 cm; 413 str.; 978-86-531-0112-1;