knjizara.com
Svedok sudbine

Vladimir Bunjac (autor)

Svedok sudbine
1650 din
U korpu

Poslednji zadatak jednog novinara, književnika i književnog kritičara, a pre svega velikog patriote – rasvetljavanje činjenica o istorijskim događajima, koji su bitno uticali na sudbinu Srbije i srpskog naroda sve do kraja 90-tih godina. Kroz autobiografsku priču, autor, kao na filmskom platnu, niže slike Beograda pre i za vreme Drugog svetskog rata – ubistvo u Narodnoj skupštini 1928, atentat na kralja Aleksandra 1934, bombardovanja prestonice… Kroz fragmente svakodnevice tog vremena, dopunjene anegdotama o poznatim i manje poznatim ličnostima, bogato oslikava duh jednog naroda u turbulentnim vremenima.

Vladimi

r Bunjac (1928-1999) je poznat po objavljenim knjigama: Česme i fontane Beograda, Dnevnik o Crnjanskom, Kamenovani Crnjanski, Jeretički Ćopić, Poslednja oaza i mnogim drugim knjigama, filmovima i književnim analizama.

"SVEDOK SUDBINE je knjiga u koju je stao čitav jedan vek, čitava jedna zemlja i čitava jedna ideja. Ovo nisu ni memoari, ni eseji, ni roman u klasičnom smislu, to je knjiga koja ima u sebi nešto od svakog od ovih žanrova."
Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2

"Vlada Bunjac je bio intelektualni kreativni avanturista. To pokazuje i ova knjiga. Ona je natopljena tim subverzivnim duhom. Ova knjiga sublimira ono što je bio kreativni san jednog čoveka..."
Božidar Zečević, dramaturg

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Akademska misao; 2021; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 601 str.; 978-86-6060-022-8;