knjizara.com
Svako ima svoju priču

Džerijes O. Avad (autor)

Svako ima svoju priču
rasprodato

Svaki život je priča vredna pričanja. Na ovaj ili onaj način svi mi proživljavamo događaje koji se nalaze u pričama. Možda se priče i likovi međusobno razlikuju – jedna govori o entuzijastičnom i uzbudljivom liku koji kontroliše svoju sudbinu i usmerava događaje u svom životu, dok je drugim likovima pripala ne toliko značajna uloga.
Zaodenuvši u lep literarni okvir sve subjektivne i objektivne okolnosti sa kojima se čovek susreće, kao i sve ono što poseduje tokom života, u materijalnom i moralnom smislu, Džerijes O. Avad predočava stalnu ljudsku težnju ka sticanju odgovarajućeg i udobnog života.
Autor nam ne daje defin

iciju sreće, ali nam pokazuje kako da je dostignemo. Međusobno pomaganje, dobra dela, opraštanje i prihvatanje ljudi takvih kakvi su samo su neki od načina koji osvetljavaju stazu ka sreći. „Opraštanje drugima je najbolji životni stav. Nauči da oprostiš i zaboraviš.“ Avad izbegava oštre predmete koji bi mogli nekome nauditi; on pokušava da nas tiho i mirno, uz optimističan osmeh, uputi ka pravoj sreći, a pritom se uzdržava od egoizma nudeći ruku da nam pomogne.


Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 175 str.; 978-86-10-03505-6;