knjizara.com
Svadbeni marš

Laslo L. Blašković (autor)

Svadbeni marš
rasprodato

Roman o dvojnicima, tajnama porekla, politickim halucinacijama i socijalnim fatamorganama.
*****************************
Nasa Borba
14. april 1998.
Dodeljene godisnje nagrade Drustva knjizevnika Vojvodine
"Svadbeni mars" - roman godine
Novi Sad. - Ovogodisnja Nagrada Drustva knjizevnika Vojvodine za knjigu godine pripala je novosadskom knjizevniku Laslu Blaskovicu za roman "Svadbeni mars", a nagradu DKV za prevod godine dobila je Vladislava Gordic za prevod knjige "Bregovi kao beli slonovi" Ernesta Hemingveja.


Clanovi zirija - Radivoj Stajinac, Julijan Tamas, Sasa Radojcic, Branko Kovacevic, Joan Baba,Karolj Jung, Djordjo Sladoje, Miroslav Dudok i Franja Petrinovic - obrazlazuci odluku, navode da je romanom "Svadbeni mars" Blaskovic uspeo da "koristeci okvire ?autobiografskog? isprica autenticnu i zestoku pricu o nasoj savremenosti uklopljenu u vrtoglavu potragu za identitetom". Uz podatak da je Nagrada za prevod godine dodeljena jednoglasno, clanovi zirija navode da je priredjujuci i prevodeci Hemingvejeve price Vladislava Gordic na autentican nacin docarala najbolje odlike pripovedacke poetike ovog pisca i skrenula paznju na "nove i zaboravljene price" majstora sazetog pripovedanja.
Ziri je, istovremeno, konstatovao da je proslogodisnja produkcija, iako kvantitativno uspesna, kvalitativno bila manjkava.
D. M.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Stubovi kulture; 0001; Broširani povez; latinica; 192 str.;