knjizara.com
Surove istine o teškoćama : kako da izgradite biznis kada nema lakih rešenja

Ben Horovic (autor)

Surove istine o teškoćama : kako da izgradite biznis kada nema lakih rešenja
880 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

Surove istine o teškoćama: kako da izgradite biznis kada nema lakih rešenja.

Od mnogih ćete čuti kako je sjajno započeti biznis, ali jedino će vam Ben Horovic surovo iskreno opisati koliko ga je teško voditi.

U ovoj knjizi Ben Horovic, suosnivač firme Andrisen Horovic i jedan od najiskusnijih i najuglednijih preduzetnika iz Silicijumske doline, priseća se svoje priče o osnivanju, vođenju, prodaji i kupovini tehnoloških kompanija da bi nam ponudio savete i praktičnu mudrost za snalaženje u najtežim situacijama o kojima se u poslovnim školama ne govori. Njegov blog stekao je milione odanih pratilaca koji se oslanjaju na njegove savete dok vode svoje biznise. Horovic je velik

i ljubitelj rep muzike, pa poslovne lekcije u ovoj knjizi naglašava tekstovima svojih omiljenih rep pesama i bez dlake na jeziku govori o raznim temama: kako otpustiti prijatelja, kako preoteti talente konkurenciji, kako stvoriti i negovati pravi mentalitet generalnog direktora, te kako uočiti idealan trenutak za prodaju biznisa. Saveti koje Horovic nudi zasnivaju se na anegdotama iz njegovog mukotrpnog uspona – od osnivanja Laudklauda, kompanije koja je među prvima pružala usluge računarstva u oblaku, do izgradnje izuzetno uspešne firme rizičnog kapitala Andrisen Horovic, što je sve radio sa kolegom i superzvezdom tehnološke industrije, Markom Andrisenom (tvorcem Mozaika, prvog popularnog veb-brauzera). To nije pobednički krug istrčan za aplauz; prisećajući se svojih iskušenja, Horovic analizira probleme za koje ne postoje laka rešenja, uključujući i sledeće:

• kako odanog prijatelja rasporediti na niže radno mesto (ili otpustiti);

• kako urediti sistem titula i unapređenja;

• da li je u redu preoteti zaposlene iz kompanije vašeg prijatelja;

• kako da kontrolišete svoju psihu kada se čitava kompanija oslanja na vas;

• šta raditi kada pametni ljudi nisu dobri zaposleni;

• zašto firma Andrisen Horovic najviše ceni generalne direktore koji su ujedno osnivači kompanije i kako postati jedan od njih;

• treba li da prodate svoju kompaniju i kako to učiniti.

Ova knjiga puna je Horovicevog prepoznatljivog humora i iskrenih zapažanja. Zasniva se na njegovim iskustvima, koja su često umela da ga spuste na zemlju, i predstavlja neprocenjivo štivo kako za prekaljene preduzetnike, tako i za one koji žele da se upuste u nove poslovne poduhvate.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Preduzetništvo
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Publik Praktikum; 2022; Broširani povez; latinica; 23 cm; 277 str.; 978-86-6035-960-7;