knjizara.com
Strast i predrasude

Džulija Keli (autor)

Strast i predrasude
rasprodato

Viktorijansko doba, ugledni doktor i mlada, obrazovana devojka.
Elizabet Poter je nakon smrti oca morala da postane guvernanta. Snove o blistavoj budućnosti otmene mlade dame zamenili su dani koje je provodila odgajajući tuđu decu, ali Elizabet je to prihvatila s ponosom, posvećena svim srcem dobroti gospođica Norton, devojčica koje su joj poverene na staranje.
Međutim, jedna od njenih štićenica često je poboljevala i mladi, perspektivni doktor Edvard Felous silom prilika je svakog dana dolazio kod Nortonovih. Edvard, k

oji se uveliko spremao da život i karijeru nastavi u Americi i već je kupio kartu za brod, nimalo nije bio ravnodušan prema uzbudljivoj i obrazovanoj guvernanti. Elizabet, s druge strane, nije krila da mu je naklonjena.
Uprkos svim društvenim normama XIX veka, njih dvoje ne mogu da odole privlačnosti koja ih je obuzela od prvog susreta. Doktoru Felousu bi strogo moralizatorsko društvo možda i progledalo kroz prste, ali predavanje osećanjima i požudi mladu guvernantu bi moglo mnogo da košta. Osim ako ne postoji sila jača od krutih načela.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni , Erotski
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 199 str.; 978-86-521-2397-1;