Stomatološka protetika - parcijalne proteze

Dragoslav Stamenković (autor)

Stomatološka protetika - parcijalne proteze

rasprodato

Ovom knjigom autor je želeo da studentima olakša prvi kontakt sa krezubim pacijentom, ali i da odgovore na mnoga pitanja starijih kolega. Knjiga je, zapravo, stav autora o parcijalnoj protezi. On se temelji ne samo na tridesetogodišnjem iskustvu autora i kolega sa Klinike za stomatološku protetiku u Beogradu, već i na sintezi dosadašnjih rezultata i kliničkog prikaza teorijskih istraživanja i kliničkih procedura opisanih u najcitiranijim svetskim udžbenicima o parcijalnoj protezi. Sve to sakupljeno i sistematizovano na jednom mestu predstavlja prestižnu knjigu u biblioteci svakog stomatologa.


Knjiga je pisana jasnim, preciznim i razumljivim jezikom, štampana na kvalitetnom papiru, prikladno ilustrovana pa se kao takva preporučuje studentima za pripremu ispita, stomatolozima jer im može biti od velike pomoći u radu, i zubnim tehničarima koji u ovoj knjizi mogu naći odgovore na mnoga pitanja.

Knjiga ima obim od 544 strane teksta i ilustrovana je sa 680 slika (400 u boji). Na kraju knjige dati su autorski i predmetni indeks. Knjiga je tematski podeljena u 11 poglavlja: Biokoške osnove parcijalne proteze, Parcijalna pločasta proteza, Parcijalne skeletirane proteze, Kompleksne parcijalne proteze, Parcijalne proteze sa atečmenima, Parcijalne teleskop proteze, Drugi oblici parcijalnih proteza, Suptotalne proteze, Klinički postupci u terapiji krezubosti parcijalnim protezama, Estetika parcijalnih proteza i Terminološki rečnik.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Zubne proteze
Ostali naslovi iz oblasti: Stomatologija

Izdavač: Interprint; 2006; Tvrd povez; latinica; 30 cm; 544 str.; 86-82263-47-5;