knjizara.com
Sto godina Leni i Margo

Merijen Kronin (autor)

Sto godina Leni i Margo
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Jedno neobično prijateljstvo. Čitav životni vek ispunjen pričama.
Šarmnantan, neodoljivo duhovit roman koji naprosto vrca od života – jedno hrabro svedočanstvo o tome koliko je važno da svakog dana živimo život do maksimuma.
Sedamnaestogodišnja Leni Peterson živi u Glazgovskoj kraljevskoj bolnici, na odeljenju za neizlečive bolesti. Iako su devojci već saopštili da umire, ona treba da proživi još toliko toga. Na časovima slikanja u bolnici upoznaje neverovatnu osamdesettrogodišnju Margo – buntovnicu u ljubičastoj pidžami i ljubiteljku voćnih kolača – koja će promeniti Leni na stotinu neočekivanih načina.
Prijateljstvo cveta, a dve n

eobične drugarice – koje zajedno imaju sto godina – otkrivaju čitav jedan svet pun priča. Iako su im dani na izmaku, obe su rešene da ostave za sobom nekakvog traga u svetu. Uz pomoć medicinske sestre koja obožava Leni i oca Artura, strpljivog bolničkog sveštenika, Leni i Margo smišljaju plan: naslikaće sto slika, kao svedočanstvo o veku koji su proživele – predstaviće priče o ljubavi i gubitku, o hrabrosti i dobroti, o neočekivanoj nežnosti i najčistijoj radosti.
Iako je kraj blizu, život ovih nezaboravnih žena još nije gotov.
Sto godina Leni i Margo je smešna i pomalo tužna knjiga koja će vam slomiti srce, ali će vam svejedno uliti nade, podsetiće vas koliko je život dragocen i koliko su prijateljstva ponekad čudesna i bezvremena, ali vas i navesti da se zapitate šta to ostavljamo za sobom u svetu i kako menjamo tuđe živote čak i kad nas više nema.

„Elegantno, inteligentno, divno napisano. Puno mudrosti i dobrote. Baš onakva knjiga kakve obožavam.“
Džoana Kanon

„Topla priča o prijateljstvu koje se može razviti među ljudima različitih generacija.“
BBC

„Divna, potresna priča koju čitaoci dugo neće zaboraviti.“
Elle

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 342 str.; 978-86-521-4076-3;