knjizara.com
Srpsko-nemački poslovni rečnik

Vesna Radmilović (autor)

Srpsko-nemački poslovni rečnik
1650 din
U korpu

Rečnik obuhvata više od 30.000 ekonomskih, berzanskih, bankarskih, pravnih, finansijskih, marketinških, političkih i drugih termina. Namenjen je poslovnim ljudima, preduzetnicima, prevodiocima, stručnjacima, profesorima i studentima na fakultetima i u stručnim školama. Svima koji komuniciraju na nemačkom govornom području ili se bave istraživačkim radom na tom jeziku, ovaj rečnik biće od velike pomoći i doprineće naprednijoj upotrebi i boljem razumevanju ovog svetskog jezika. Sistematičan i jednostavan za upotrebu, daje iscrpna objašnjenja i definicije reči i izraza. Reč akcija, na pr

imer, ima 243 pododrednice koje ilustruju upotrebu reči u kolokacijama, sintagmama, rečenicama, frazama i izrazima, u različitim značenjima osnovnog pojma. Uz 166 primera upotrebe reči banka, pred korisnikom rečnika je i 110 primera različitih upotreba prideva bankarski.
Ovaj rečnik autorke Vesne Radmilović rezultat je višegodišnjeg rada i iskustva stečenog tokom usmenog i pismenog prevođenja u državnim privrednim ustanovama.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpsko-nemački rečnici , Nemački jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Rečnici

Izdavač: Službeni glasnik; 2017; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 512 str.; 978-86-519-2032-8;