knjizara.com
Srpsko-engleski englesko-srpski rečnik građanskog procesnog prava

Marija Boranijašević, Vladimir Boranijašević, Gordana Stanković (autor)

Srpsko-engleski englesko-srpski rečnik građanskog procesnog prava
1760 din
U korpu

Srpsko-engleski i englesko-srpski i rečnik građanskog procesnog prava sadrži prevedene termine građanskog procesnog prava iz domena nacionalnog zakonodavstva i teorije civilne procedure. Autori ovog prvog specijalizovanog pravničkog rečnika građanskog procesnog prava prihvatili su se njegove izrade s namerom da prevedu nacionalne procesnopravne termine iz oblasti parničnog postupka, vanparničnog postupka, postupka izvršenja i obezbeđenja, stečajnog postupka i arbitražnog postupka. Na taj način

, ova redakcija Rečnika od pomoći je pravnicima, prevodiocima i medijskim poslenicima, koji se služe engleskim jezikom, da se u svom radu ili prilikom prevođenja na brz i pogodan način informišu ili podsete na prevod određenih procesnih pojmova i instituta građanskog procesnog prava Republike Srbije.

Redakcija drugog izdanja Rečnika dopunjena je pojedinim terminima iz vanparničnog i u nešto manjoj meri terminima izvršnog procesnog prava, ukoliko predstavljaju nove nacionalne procesnopravne termine iz domena civilnog prava.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Englesko-srpski rečnici , Srpsko-engleski rečnici
Ostali naslovi iz oblasti: Rečnici

Izdavač: Službeni glasnik; 2. izdanje, 2022; Tvrd povez; ćirilica; 20 cm; 200 str.; 978-86-519-2378-7;