knjizara.com
Srpski nacionalni interes

Vladimir Prvulović (autor)

Srpski nacionalni interes
841 din
Stara cena: 990 din
U korpu

U teškim vremenima, potrebne su nam otrežnjujuće knjige. Takva je upravo knjiga prof. dr Vladimira Prvulovića „Srpski nacionalni interes”. Otvara nam mnoga pitanja, nudi nam prostora za razmišljanje i intervenciju, provocira nas na diskusiju povodom važnih pitanja koja tretira. Ponosni smo što pripadamo slobodarskom srpskom narodu, što svoju samostalnu državnost imamo od početka trinaestog veka. Međutim, istovremeno, se moramo zapitati zašto smo skloni da tu našu istoriju često zaboravljamo.

Prof. Prvulović je uložio znatne napore da vrlo kritički razmotri sve naše zablude, kao i procese fabrikovanja nacionalnog identiteta tzv. instant nacija, nasta

lih na ruševinama bivše SFRJ. Na osnovu toga, u kritičkoj analizi, pokušava da oblikuje elemente srpskog nacionalnog interesa. On ne daje konačne formule, niti zacementirane definicije, već slaže elemente od kojih bi, u sabornosti učenih i bistrih glava, mogli da dođemo do temelja srpskog nacionalnog interesa. A to nam je neophodno u vremenu kada se dovode u pitanje ne samo celovitost Srbije, već i sudbina srpskog naroda izvan njenih granica.
akademik Časlav Ocić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpsko pitanje
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2. izdanje, 2020; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 215 str.; 978-86-515-1613-2;