knjizara.com
Srbija i Rusija
argumenti za novu politiku

Vladimir Kršljanin (autor)

Srbija i Rusija
1782 din
Stara cena: 1980 din
U korpu

Može li srpska politika da bude slobodnija, uspešnija i ponosnija? Kako se osloboditi smrtonosnog NATO zagrljaja? Da li je mogućno i šta znači vojno-političko savezništvo sa Rusijom? Kako je srpski otpor zapadnoj agresiji utro put Vladimiru Putinu? Koje su to civilizacijske odrednice na osnovu kojih Rusija i Srbija grade pozitivnu alternativu za čitav svet? Šta stvarno povezuje Srbiju, Putina i Trampa? Šta nam je činiti u svetu koji se promenio jer smo i mi tome doprineli?
To su neka od temeljnih pitanja na koja odgovara ova knjiga. Pred nama je najsveobuhvatniji i najkonzistentniji pokušaj komponovanja srpske politike za 21. vek. I ne samo k

omponovanja, već i njene provere – u odnosu prema svim bitnim događajima koji su zaokupljali našu pažnju poslednjih godina.
Knjiga sadrži dva ogleda: SRPSKO-RUSKI ODNOSI, BALKAN I EVROAZIJSKI SAVEZ i MESTO SRBIJE U KRIZI EVROPSKE BEZBEDNOSTI, i oko 200 kraćih tekstova koji odslikavaju sve najbitnije u Srbiji i od značaja za Srbiju u periodu 2008-2018. godine, dakle u periodu rušenja postpetooktobarske prozapadne paradigme i još uvek nedovršenih porođajnih muka obnavljanja srpske slobode.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Međunarodni odnosi , Rusija , Geopolitika
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Informatika; 2018; Tvrd povez; ćirilica; 25 cm; 451 str.; 978-86-80142-28-9;