knjizara.com
Špijunka

Paulo Koeljo (autor)

Špijunka
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Moj najveći zločin bio je to što sam emancipovana i nezavisna žena u svetu kojim vladaju muškarci. Optužena sam za špijunažu, mada se sve što sam uspela da saznam svodi na govorkanja po salonima i kuloarima visokog društva.
Najpoželjnija i najtraženija žena svog vremena, skandalozna igračica, neodoljiva ljubavnica i konfident najbogatijih i najmoćnijih ljudi onoga doba, najčuvenija špijunka XX veka Mata Hari je istovremeno bila omražena među ženama iz visokog pariskog društva jer je poznavala sve tajne evropske aristokratije uoči Prvog svetskog rata. Suočena sa društvenim predrasudama, posvetila je svoj život slobodi, ali je za to platila nesrazmerno veliku cenu.
Izuzetan portret jed

ne žene, zasnovan na neobjavljenim dokumentima i istinitim događajima. Kroz avanture Mate Hari Koeljo je ispričao sasvim modernu priču.

„Iako su skoro svi čuli za Matu Hari, malobrojnima je poznat njen život. Koeljo je uspeo da dočara njenu povest prepoznatljivim stilom, stavljajući se u njenu kožu i pripovedajući u prvom licu, i time pokazao kako i iz lošeg iskustva uvek može nešto da se nauči.“ Elena Ramires

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Latinoameričke književnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 164 str.; 978-86-521-2143-4;