knjizara.com
Sonja Hartnet
Sonja Hartnet

Sonja Hartnet je rođena u australijskom gradu Melburnu 1968. godine. Prvu knjigu objavila je kad je imala samo petnaest godina. Nakon toga usledili su brojni romani, među kojima su najpoznatiji Of a Boy (2000), The Silver Donkey (2004), Surrender (2005). Za svoje stvaralaštvo dobila je mnoštvo nagrada, uključujući i nagradu Astrid Lindgren – ALMA (2008) – najznačajniju svetsku nagradu u oblasti književnosti za decu.
Svojim sadržajem, ali i formom, dela Sonje Hartnet trasirala su nov pravac u književnosti za decu i mlade. Ona umnogome prelaze uzrasne granice i u njima uživaju i odrasli čitaoci. Sonja Hartnet ne bavi se lakim temama, već svojim čitaocima nudi izazove, ne ustručavajući se da progovori o samoći, zlostavljanju, teškim porodičnim situacijama i tamnim stranama dečje ličnosti. Preciznim i slikovitim jezikom i složenim tehnikama pripovedanja ona pri tom postiže to da svako sledeće delo u umetničkom smislu nadmaši prethodno.

autor Sonja Hartnet

1 naslova [prikazano 1-1]

Sonja Hartnet

Kreativni centar, 2009, ISBN: 978-86-7781-698-8, ćirilica
Medi čezne da joj život bude tajanstven i magičan, poput bajke. A onda jednog dana na plaži sreće neobičnog mladića, kakvog nikada do tada nije ...
U korpu

452 din

Stara cena:532 din

Ušteda:80 din (15%)