knjizara.com
Socijalna održivost grada
izazovi neoliberalne urbane politike

Anđelka Mirkov (autor)

Socijalna održivost grada
693 din
Stara cena: 770 din
U korpu

Knjiga „Socijalna održivost grada: izazovi neoliberalne urbane politike“ Anđelke Mirkov nudi naučno zasnovano čitanje fenomena socijalne održivosti grada na različitim nivoima: konceptualnom, metodološkom, empirijskom, strateškom. Objavljivanjem ove monografije dobijamo važno štivo koje predstavlja nezaobilaznu osnovu za dalja istraživanja socijalne održivosti gradova, kako u akademskom tako i u domenu praktične politike. (Prof. dr Mina Petrović)

Valjanim teorijsko-metodološkim pristupom i ukupnim rezultatima svog veoma složenog istraživanja socijalne održivosti gradova i susedstava autorka je unapredila sociologiju grada u Srbiji i regionu. Treba reći da je ovu

kompleksnu urbosociološku temu ona jedina u našoj sredini obradila celovito, sistematski i obimno. (Prof. dr Sreten Vujović)

Zapažamo da je u kontekstu postojećih rasprava o održivom razvoju, koje se kreću u nedovoljno jasnim okvirima, posebno značajan i kritički sociološki pristup koji autorka neguje, a zahvaljujući kojem je moguće razotkriti i kritikovati ideološke naslage unutar ideja i praksi održivog razvoja. (Doc. dr Ana Pajvančić-Cizelj)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Urbanizam
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Čigoja; 2018; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 217 str.; 978-86-531-0364-4;