knjizara.com
Smrt na obali Bretanje

Žan-Lik Banalek (autor)

Smrt na obali Bretanje
934 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

„Besprekorno građena misterija koja obeležava povratak mrzovoljnog kofeinskog zavisnika, komesara Dipena.“
– criminalelement.com

Bilo je to još jedno čarobno majsko jutro u Konkarnou, prekrasnom „plavom gradu“, dragulju Bretanje, ali ne i za komesara Dipena. Dok je naručivao treću kafu, trgao ga je reski zvuk telefona. Na ostrvima Glenan, nekada utočištu pirata, a sada omiljenom malom turističkom arhipelagu, pronađena su tri leša. Parižanin u duši, Dipen mrzi sve što ima veze sa morem. Zbog toga se izrazito loše volje ukrcao u čamac da bi hladnim vodama Atlantika stigao do severne obale ostrva Le Lok, gde leže tri tela. Reč je o trojici muškaraca

nepoznatog identiteta u ranim pedesetim godinama. Odeća im je na nekoliko mesta pocepana, a na rukama i leđima se vide strašne rane prekrivene algama. Na Glenanu su jake oluje, a tela je po svoj prilici izbacila na obalu poslednja plima. Sve ukazuje na tragičnu nesreću.

Kada se, međutim, ispostavi da je jedan od poginulih bogati preduzetnik sa velikim političkim uticajem, a drugi omraženi profesionalni jedriličar umešan u prljave investicione poslove, komesar Dipen ne sluti ništa dobro. Zar navodna pomorska nesreća ne bi lako mogla biti hladnokrvno trostruko ubistvo? Ali, pre svega, čiji je treći leš i šta povezuje trojicu muškaraca? Dipen zna da su mu dani za rešavanje slučaja odbrojani jer se nad njim nadvija daleko ozbiljnija pretnja: dolazak njegove majke iz Pariza, koja je u savršeno nezgodnom trenutku odlučila da poseti svog sina „prognanog u provinciju“.

„Drugi slučaj komesara Dipena zadivljujuće je napisan... sa finalnim obrtom koji će zaprepastiti čitaoce.“
– Publishers Weekly

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 311 str.; 978-86-521-4727-4;