knjizara.com
Smrt bez imena

Santjago Nazarijan (autor)

Smrt bez imena
999 din
U korpu

Smrt bez imena donosi sve zajedno: roman-delirijum, gotičku slagalicu, igricu domina, gde se svaka rečenica nadovezuje na prethodnu, ali bez jasnih, ili bar uobičajenih, granica među njima, koloplet događaja i likova iz kojih se naslućuje priča o Loreni, koja živi da bi na kraju svakog poglavlja umrla. Zapravo, Lorena je serijski samoubica, duboko očajna žena bez ljubavi i nade, čija sudbina natapa stranice ovog neobičnog, snažnog i poetskog romana. Kroz njen život, krevet, um i telo prolaze adolescent, dalja braća, konobar, pijačni prodavac, vozač kamiona i razbojnik. Pitanje nije ko će preživeti, već ko će poneti na svojim rukama njenu smrt i napisati njen epitaf.

Kako sam auto

r ističe, ovo je roman snažnog poetskog naboja, ali bez imalo strukture. Možete početi (i prestati) da ga čitate na bilo kojoj stranici, možete ga čitati u delovima, kao slagalicu, jer protagonistkinja na isti način i pripoveda – svako poglavlje je fragment jedne životne priče, koja se uvek završava na isti način, smrću.

Ko želi da se upozna s jednom zanimljivom i svežom romanesknom formom, pomalo neuobičajenom za naše podneblje, naći će u ovom štivu pravi čitalački izazov.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Portugalska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 232 str.; 978-86-10-02098-4;