knjizara.com
Smisao života : priče o psihoterapiji

Irvin Jalom (autor)

Smisao života : priče o psihoterapiji
1650 din
U korpu

Nakon knjiga Gledanje u sunce, Čari psihoterapije, Svakim danom sve bliže i kapitalne knjige Teorija i praksa grupne psihoterapije pred čitaocima je knjiga sa šest uzbudljivih psihoterapijskih priča iz bogate Jalomove prakse. Neke priče su istinite, neke plod mašte, neke su istinita autobiografska fantastika, a kod nekih je oko istinitog jezgra Jalom majstorski konstruisao izmišljene događaje. I u ovim teškim pričama o Jalomovom terapijskom radu sa umirućim klijentima, klijentima sa bolestima u terminalnoj fazi, kao i njihovim porodicama Jalom uspeva da bude dosledno, istovremeno i vrstan pripovedač, ali i učitelj.

PRIČE

O NALAŽENJU UNUTRAŠNJE SNAGE UZ POMOĆ PSIHOTERAPIJE

Može li se prevazići strah od bolesti i smrti?
Kako ponovo naći smisao života kroz psihoterapiju prožetu filozofijom?
Zašto svaki čovek nosi u sebi snažnu ljudsku dramu?
Ohrabrenje u susretu sa univerzalnim ljudskim patnjama.
Jalom smatra da tokom naših života treba da dobrotom dopremo do što više ljudi; da kao što kamenčić bačen u mirnu vodu pravi sve veće koncentrične talas, i mi koji smo »bačeni u život« treba da pozitivno utičemo na što veći broj ljudi. Jalomove knjige su talas koji je dotakao milione ljudi.
Zoran Milivojević, psihoterapeut,
predsednik Saveza društava psihoterapeuta Srbije

SAZNAJTE ZAŠTO JALOM, A NE PROZAK

Kako psihoterapija leči JA -TI odnosom?
Zašto su priče o njima u stvari priče o nama?
Kada klijent postaje učitelj terapeutu?

Šest uzbudljivih priča o ljudima koji se ohrabreni i jači vraćaju iz dubokog očaja univerzalnih ljudskih nesreća.Jelica Satarić, grupni analitičar i psihijatar

Iz pogovora dr Irvina Jaloma
Beleška autora:
U ovoj knjizi nastojao sam da istovremeno budem i pripovedač i učitelj. U slučajevima kada su se ove dve uloge ukrstile i kada sam morao da se odlučim između toga da li da udenem neki sočan pedagoški komentar ili da održim dramski tempo priče, uglavnom sam uvek stavio priču na prvo mesto i pokušao da ispunim svoju pedagošku misiju kroz indirektni diskurs.
Čitaoci koji su zainteresovani za detaljniju diskusiju više informacija mogu dobiti na mojoj internet stranici: www.yalom.com. Tu dajem relevantne reference za stručnu literaturu, kao i komentare na brojne tehničke aspekte ovih šest priča: poverljivost klijenta, granice između realnosti i fikcije, odnos između terapeuta i klijenta, pristup "ovde i sada", transparentnost terapeuta, egzistencijalne terapijske pristupe i dinamiku terapije žalosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihoterapija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 277 str.; 978-86-6423-011-7;