knjizara.com
Slušaj mene, a radi po svome
filozof bez škole

Duško Trifunović (autor)

Slušaj mene, a radi po svome
550 din
U korpu

Prikupljajući podatke o Duškovim komponovanim pesmama za knjigu Pamtite me po pjesmama mojim, priređivač Bogica Mijatović ponovo je pročitao sve, njemu dostupne Duškove knjige i brojne intervjue. Listajući ih pažljivo, upoznao je jednog novog, nepoznatog, odnosno manje poznatog Duška – Duška mudraca. Na listu papira zabeležio je nekoliko mudrosti kako bi ih citirao zgodnom prilikom, a reakcije prijatelja bile su iznad svih očekivanja. Nastavio je, zato da ih sakuplja, te se broj ovih mudrosti i misli uvećavao takvom progresijom da je Bogica odlučio da ih sve sabere i objavi kao posebnu knjigu.
Neke od ovih

misli čitaocima su verovatno već poznate, jer je Duško imao običaj da ih ponavnja na književnim večerima i pesničkim susretima, festivalima i nastupima u medijima, ali je većina, čak i boljim poznavaocima dela Duška Trifunovića, nepoznata. Uz svaku misao ili stih, priređivač je naveo izvor dela ili intervjua.

Ova knjiga ima jedan cilj – da čitaoca zaintrigira da istraži sva Duškova dela, jer, kako priređivač tvrdi u predgovoru – „od drveta nismo videli šumu!“

Krenite svojim umom, idite mojim tragom, al’ ne stajte u moje stope. („Slobodan pad“)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Aforizmi
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2020; Tvrd povez; latinica; 18 cm; 95 str.; 978-86-515-1663-7;